måndag 15 juli 2019

Stughäng

Så har ännu en vecka passerat. Sonen och sonsonen har varit här i stugan åtta dagar. Att följa den lille tvååringens aktiviteter varje dag har varit så mysigt. Nya lärdomar tillkommer på löpande band. Duploklossarna han fick på sin födelsedag och de små minibilarna har varit populära och roat honom långa stunder. Han är helt underbar.
Vissa dagar har solen visat sig och vi har varit på äventyr med den lille.
4H gården på Morö Backe var spännande.




Även Anderstorps fantastiska lekpark blev väldigt populär.




På lördagen kom gossens mamma, sonens sambo med föräldrar.
Vi hade tur med väderleken så grillkväll och uteaktiviteter har varit njutbara. Det var så trevligt att ses.



På söndagen blev det en  rundtur i omgivningarna till mål som hade anknytning till familjen. Vi passerade metropolen Nedre Åbyn där jag växte upp och kunde konstatera att det fortfarande är fint där.
Tyvärr håller huset där Willhelm Peterson Berger bodde en tid på att förfalla. Det är så vackert och jag får alltid nostalgikänslor när jag ser det. När jag växte upp var det blickfånget från köksfönstret i hemmet. På andra sidan den lilla Hampsjön tronade den pampiga byggnaden.
Det fanns länge en lanthandel där. Jag minns med nöje den rökta korven från Bastuträsk som såldes bara i den affären.

Lunchpausen på Ostens hus i Burträsk där Västerbottensosten/
Burträskosten tillverkas var trevlig och intressant. Pajen med nämnda ost och skinka var utsökt. Lite gott tilltugg till kvällen införskaffades också.




På söndag eftermiddagen plockades lite blåbär i riset vid stugan. Det gick rätt bra att se vilka som stoppat det mesta i munnen.

På måndagen åkte alla hem mot söder och det blev väldigt tyst i huset.
Kvällen är vacker men sval.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år och nya möjligheter 2024

Efter en tids uppehåll från målandet känns det nu inspirerande igen. Testar lite nya tekniker och det är alltid spännande. ...